Dva svetové rekordy v Guinessovej knihe rekordov pre L. Rona Hubbarda

Frankfurt, Nemecko, 7. októbra 2006 – desiatky tisícov autorov, vydavateľov a profesionálov z odboru výroby kníh sa zišlo tohoto roku na každoročnom knižnom veletrhu vo Frankfurte, ktorý predstavuje najväčšie a najdôležitejšie podujatie v oblasti vydávania kníh. Mnohí vydavatelia predstavovali vo svojich stánkoch diela stoviek rôznych spisovateľov. Stánok vydavateľstva New Era sa vyznačoval tým, že vydáva diela len jedného autora: L. Rona Hubbarda.

guinnesslogoSvetové rekordy Guinness sa rozhodli na knižnom veletrhu vyznamenať Hubbarda udelením dvoch svetových rekordov. Prvý svetový rekord vyjadruje skutočnosť, že L. Ron Hubbard je najvydávanejším autorom na svete s 1084 vydanými knihami, čím prekonal rekord Brazílčana Jose Carlos Ryoki s 1058 publikovanými dielami. Guinness tiež oficiálne potvrdil, že Hubbard prekonal svoj vlastný rekord ako autor, ktorý je prekladaný do najviac jazykov. Počet jazykov, do ktorých boli diela Hubbarda preložené vzrástol zo 65 na 71.

Pán Kalyan Shah, prezident Indického združenia vydavateľov a predajcov kníh a poriadateľ najväčšieho knižného veletrhu pre širokú verejnosť v Kalkute, odovzdal osvedčenia o Guinnessových svetových rekordoch predstaviteľom literárnej agentúry L. Rona Hubbarda, Author Services Inc. z Los Angeles. Shah charakterizoval Hubbarda ako jedného z najvplyvnejších autorov, ktorého diela z oblasti beletrie a náučnej literatúry bavia a vzdelávajú čitateľov na všetkých svetadieloch a prispievajú k rodiacej sa celosvetovej kultúre.

“Hubbard nepredstavuje len výnimočný zjav v oblasti vydávania kníh, jeho diela predstavujú studnicu, z ktorej by mali čerpať všetci, ktorí nestratili nádej, že ľudstvo bude schopné nájsť riešenia svojích početných problémov a vybudovať lepší svet pre všetkých.”

Jazyky, do ktorých boli diela L. Ron Hubbarda preložené sú medzi inými: Afrikaans, Albánsky, Amharik, Arabský, Arménsky, Azeri, reč Baskov, Beloruský, Bengali, Bulharský, Čínsky, Chorvátsky, Český, Dánsky, Dari-Farsi, Holandský, Estónsky, Farsi, Fíinsky, Franzúsky, Gruzínsky, Nemecký, Grécky, Guara ni, Hausa, Hebrejský, Hindi, Maďarský, Islandský, Indonézsky, Taliansky, Japonský, Kazachský, Khmer, Kirundi, Kórejsky, Kirgizský, Lotyšský, Litovský, Macedónsky, Malayský, Mongolský, Nepálsky, Nórsky, Polský, Portugalský, Punjabi, Rumunský, Ruský, Samoa, Srbský, Sinhalese, Slovensky, Španielsky, Swahili, Tagalog, Tami, Thai, Turecký, Ukrainský, Urdu, Uzbekský, Vietnamský, Xhosa a Zulu.

New Era Publications oznámila na rok 2007 vydanie novej zbierky 200 Hubbardových skorých beletristických diel nazvanej “Príbehy zo Zlatého veku” a taktiež novú sériu jeho náučných diel.

Celkový počet predaných kníh L. Rona Hubbarda z oblasti beletrie a náučnej literatúry prekročil 230 000 000 s 19 knihami, ktoré sa stali New York Times bestselerami.